Lite som hänt

Hej på er!
 
Längesen vi hördes nu, är det bra med er?
Här är det väl helt okej. 
Lite för många motgångar i skolan efter varandra för att det ska kännas riktigt nyttigt, men det är väl det som är livet i akademien antar jag. Kan inte ta mig ut fort nog känns det som.
Genetik är vi inne på nu iallafall och det är väldigt intressant. Jag har alltid varit intresserad av det, något min lärare i högstadiet la märke till väldigt tidigt och gav mig fördjupningslitteraur i ämnet. Det är svårt naturligtvis, mycket formler för olika uträkningar eftersom mycket i genetik bara är slumpen och man får räkna på risk/chans.
Men kul är det!
Bara att säga till om ni undrar könet på era bananflugor - jag kan skilja på dem nu ifall ni tänkt avla några ;)
 
Annars är väl livet helt okej, saknar Timo väldigt mycket såklart, men vi får ses nu i helgen när vi ska åka ner till Sundsvall och baka pepparkakor så det ser jag verkligen fram emot! På torsdag är det Thanksgiving så har en massa mat i kylen som ska förberedas tills dess (bland annat en 4,7kg kalkon) så det ska bli både gott och mysigt.
Har gjort lite jul här hemma med nya ljusstakar i fönstren. Var bara att passa på när de hade dem på extrapris på Ica och sen tänkte jag - varför ha dem stående i en vecka i kartongen när jag kan sätta upp dem nu? Så så blev det ;)
 
Idag har jag bara varit hemma då jag har sånna kramper i magen (som mensvärk typ), slutade med mina p-piller för några dagar sen då de inte fungerar för mig längre (gör mig deprimerad, svårt att gå ner i vikt, förjävliga mensvärkar och PMS hela tiden) så tänker att det är hormoner som försöker få igång kroppen ordentligt igen, så har bara tagit det lugnt, badat och pluggat hela dagen. Fördel när man har boken hemma är att man kan plugga själv :)
 
Imorgon är det dags för obligatorisk föreläsning om etik och genetik så det ska bli intressant att höra lite om då jag förstår att det kan uppstå både problem och meningsskiljaktigheter på vägen. Så då måste jag gå så passar på att vila idag och hålla tummarna att det känns bättre imorgon.
 
Får se denna till helgen *.*