Viktresan startar nu!

Godmorgon skönheter!
 
Vaknade knappt när pojkvännen drog iväg för att jobba vid sex imorse så jag måste ha varit utslagen efter gårdagens regnoväder med allt vad det innebar. Vaknade till ordentligt vid nio och drog mig i sängen som vanligt med mina favoritappar som sällskap. 
Gjorde sen frukost till mig själv, det blev bananpannkakor idag igen, men det är ju så gott! Toppingen idag blev frysta hallon och en del av bananen, för den var så stor att jag inte ville ha hela i smeten. Och naturligtvis grönt te till. Dricker typ inget annat på morgonen.
 
Speciellt inte nu när jag påbörjat en viktresa nedåt igen.
Har ju inte haft nån våg i Umeå så har inte insett hur det har burit iväg, men vägde mig i onsdags och det var inte en rolig siffra, så nu blir det hårdhandskarna. 18 kg ska bort (hoppas jag). Eller ja 17 är det nu, då jag lyckats gå ner ett redan (troligt ganska mycket vatten). 
 
Till min hjälp ska jag använda apparna Withings, Runkeeper och Myfitnesspal.
*Withings håller koll på allt och samlar all info samt håller koll på antal steg per dag. Mitt mål är minst 10 000 steg per dag, helst 15 000, men det beror naturligtvis på vad det blir för dag, med väder, jobb etc.
*Runkeeper loggar jag all träning i. Så alla långpromenader/powerwalks och löpningspass (och när jag kommer tillbaka till Umeå även styrkepass).
*Myfitnesspal är den app som jag loggar maten i. Den synkas även med runkeeper så att kalorimålet ändras beroende på aktivitetsnivå under dagen. Kan verka extremt, men det är väldigt intressant att se vad olika livsmedel innehåller och vad man egentligen får i sig. Många livsmedel kan man också skanna streckkoden på så får man exakta näringinnehållet också.
 
Jag har använt dessa appar tidigare och de har varit väldigt bra för mig ( ej sponsrad, haha!), så nu hoppas jag på reslutat. Det får ta sin tid, det är ju en del som ska bort, men mitt slutmål är att de ska vara borta till nästa sommar och det borde gå bra tycker jag.
 
Nu sitter jag pch laddar för en joggingtur. Tänkte prova på elljusspåret som vi har i närheten, har inte sprungit där på något år. Det är 2,1 km så tänkte försöka mig på 2 varv. Jag vet att et inte är så långt men jag är sjukt otränad atm så vill inte gå för hårt ut och skada mig eller överbelasta knäna ;)
 
Nu kör vi! (OBS! Gammal bild från USA!)

Kommentera här: