Vegetarian?

Jag får relativt ofta frågan om jag är vegetarian eller vegan.
 
Svaret på den frågan är nej. Jag äter kött, faktiskt de allra flesta sorters kött.
Jag har dock varit vegtarian i omkring 2 månader när jag bodde i USA efter att jag såg en dokumentär om hur djurhållning och slakt sker där. När jag kom tillbaka till Sverige så återgick jag till min vanliga diet. 
Så varför då då?
Jo för jag älskar kött! Kyckling och älgkött är mina absoluta favoriter. Och en annan anledning som provocerar många är att jag äter kött för att jag tycker verkligen inte att det är något fel med det. Man får se det precis som man vill, men djurhållningen i Sverige är bra, det kan göras förbättringar, men den är bra, speciellt om man jämför med andra länder, tro mig! Och nej att det är bättre än i andra länder är inget bra argument, men det gör att jag inte tycker att det är fel.
Ser man sen på älgkött som verkligen är en favorit så har de levt ett liv i det vilda och de dör 99% av fallen direkt och utan att se det komma. Det tycker jag faktiskt är den renaste typen av kött - alltså det som fås vid jakt.
Och jag har varit med på jakt, så ja jag skulle kunna tänka mig att döda djur för mat själv.
 
Däremot så skulle jag kunna bli vegetarian av miljömässiga- eller hälsoskäl, men som det ser ut nu så är inte det aktuellt. Däremot så försöker jag att ha vegetariska dagar och äter vegetariskt väldigt ofta och det kött som jag konsumerar kommer till stor del från ekologiska gårdar som ligger nära eller som sagt från när släktingar jagat.
 
I min ideologi så ingår det dock att använda så mycket som det går av djuret, så alltså inte endast för mat, utan har man slaktat ett djur så tycker jag att man ska använda skinnet/pälsen för att det inte ska gå till spillo och för mig är det att visa respekt för livet som man har tagit.
Har ni någongång läst boken "vargbröder" så förstår ni nog lite hur jag tänker.
Så därför har jag heller inget större problem att använda lädervaror.
 
Jag känner bara att jag måste nämna att jag tycker att alla får göra precis som de känner passar dem bäst och tro mig, jag beundrar verkligen vegetarianer och veganer, ni är jätteduktiga och jag önskar verkligen att jag had samma viljestyrka som er.
Jag har många vänner som inte äter kött och då blir det nästan alltid så att när vi går ut och käkar så blir det vegetariskt för mig med.
Kanske blir jag också vegetarian en dag, men såhär är det jag känner just nu.
 
Hoppas detta gjorde det lite klarare och att ni förstår hur jag tänker och resonerar, puss!
 
Från mina vegetariska dagar i Staterna.

Kommentera här: